L'ús del paper d’alumini per embolicar aliments s’ha convertit en un hàbit entre molts consumidors. De fet, prop d’un 30% de l’alumini que es consumeix al món és per a ús domèstic.
Un
dels problemes que genera aquest producte
és que té una vida útil molt curta, atès
que un cop utilitzat es converteix en
un residu que és necessari gestionar.
A més,
l’alumini s’extreu a partir d’un mineral anomenat bauxita,
provocant greus impactes ambientals en les zones d’explotació, amb
un elevat consum d’energia i recursos per a la seva fabricació:
fins a 15.000 kWh i 5 tones de bauxita per cada tona d’alumini!
Per
tal d’evitar els problemes associats al paper d’alumini, existeix
una gran diversitat de productes reutilitzables de diferents mides i
colors que serveixen per embolicar entrepans, fruites, galetes o
altres tipus d’aliment.
Quines
alternatives al paper d’alumini tenim al nostre abast?
Embolicar
entrepans de forma ecològica
En
comptes d’emprar paper d’alumini per als entrepans, es poden fer
servir embolcalls
reutilitzables com la bossa
de roba tradicional, carmanyoles o altres sistemes com el Boc’n
Roll. www.bocanroll.com
Qualsevol
d’aquestes opcions contribueixa reduir els residus que generem. En
cas de no disposar d’embolcalls reutilitzables, podeu utilitzar
paper de cuina
absorbent, ja que l’impacte
ambiental associat al seu ús és menor que el del paper d’alumini.
Per
guardar el menjar, una alternativa al paper d’alumini és utilitzar
tapes flexibles
o extensibles, que s’adapten als diferents recipients d’aliments.
Cada
cop n’hi ha més varietat d’aquest tipus de solucions.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada