divendres, 3 de febrer del 2012

PAPER D’ALUMINI, ALTERNATIVES D’EMBALATGE


L'ús del paper d’alumini per embolicar aliments s’ha convertit en un hàbit entre molts consumidors. De fet, prop d’un 30% de l’alumini que es consumeix al món és per a ús domèstic.

Un dels problemes que genera aquest producte és que té una vida útil molt curta, atès que un cop utilitzat es converteix en un residu que és necessari gestionar.

A més, l’alumini s’extreu a partir d’un mineral anomenat bauxita, provocant greus impactes ambientals en les zones d’explotació, amb un elevat consum d’energia i recursos per a la seva fabricació
fins a 15.000 kWh i 5 tones de bauxita per cada tona d’alumini!

Per tal d’evitar els problemes associats al paper d’alumini, existeix una gran diversitat de productes reutilitzables de diferents mides i colors que serveixen per embolicar entrepans, fruites, galetes o altres tipus d’aliment.

Quines alternatives al paper d’alumini tenim al nostre abast?

Embolicar entrepans de forma ecològica

En comptes d’emprar paper d’alumini per als entrepans, es poden fer servir embolcalls reutilitzables com la bossa de roba tradicional, carmanyoles o altres sistemes com el Boc’n Roll. www.bocanroll.com

 
Qualsevol d’aquestes opcions contribueixa reduir els residus que generem. En cas de no disposar d’embolcalls reutilitzables, podeu utilitzar paper de cuina absorbent, ja que l’impacte ambiental associat al seu ús és menor que el del paper d’alumini.

Per guardar el menjar, una alternativa al paper d’alumini és utilitzar tapes flexibles o extensibles, que s’adapten als diferents recipients d’aliments.


Cada cop n’hi ha més varietat d’aquest tipus de solucions.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada